THE TIMELESS NATURE OF THE ROCK


XL HOUSE

Location
Penafiel - Portugal
Scale
595 sqm
Status
Concept Design
Project Date
2009
Team
Bruno André + Francisco Salgado Ré + Catarina Fernandes + Mariana Oliveira + Rui Israel

 

 

A house born of the stone, the land and the topography, which lives in dialogue with the sloshing ashore from fields planted with vines. It’s projected for the nature, physically and metaphorically, and the advancement of static objects is a reflection of a timeless tale of the elements.

The massive bodies, hard and solid, born of the topography and they also become part of the natural anatomy of the rock which materializes themselves.
Four volumes housed different program and are organized around a central outside courtyard, understood as an introspective moment of arrival or departure, from where there are choices of directions, hidden paths or routes to every corner.

01 en

XL HOUSE – 2

 

 


parallax_speeds = { //fixed: '#post-280-title, #post-283-title, white-bedroom-3, white-bedroom-2-2' fixed: '#post-280-title, #post-283-title, #post-285-title, #post-294-title' };